SOURCE: SEMAFO Inc.

SEMAFO Inc.

September 14, 2012 12:18 ET

SEMAFO utser Robert Lavallière, Vice-President i Investor Relations

MONTREAL, QUEBEC--(Marketwire - Sep 14, 2012) - SEMAFO Inc. (TSX: SMF)(OMX: SMF) meddelade idag att Robert Lavallière har utnämnts till ny direktör (Vice-President) för Investor Relations med tillträde den 1 oktober 2012. Robert Lavallière kommer att rapportera direkt till Benoit Desormeaux, CPA, CA, koncernens VD och koncernchef för Investor Relations.

I denna nya roll kommer han att ansvara för relationerna med såväl aktieägare och analytiker som med finansvärlden i sin helhet för att säkerställa deras förståelse för koncernens finansiella och operativa resultat, strategi och tillväxtmöjligheter.

"SEMAFO drivs av ett starkt engagemang för värdeskapande för våra aktieägare," säger Benoit Desormeaux. "Roberts expertis kommer ytterligare visa detta engagemang genom att bygga på befintliga starka relationer samt skapa nya inom det globala investeringssamfundet.”

Robert LaValliere har mer än 25 år erfarenhet av investerarrelationer inom gruvindustrin och omfattande kunskaper om prospektering, projektutvärdering, fusioner och företagsförvärv samt kommunikationer på såväl nationell som internationell nivå. Innan han kom till SEMAFO höll han i Investor Relations som Vice-President Corporate Affairs för Anvil Mining samt var Manager för Investor Relations på Cambior.

Robert LaValliere (P.Geo) har avlagt följande examen: Bachelorexamen i geologi och Master of Business Administration (MBA).

Om SEMAFO

SEMAFO är ett gruvbolag baserat i Kanada med guldproduktion och prospektering i Västafrika. Bolaget driver för närvarande tre guldgruvor: Mana Mine i Burkina Faso, Samira Hill Mine i Niger och Kiniero Mine i Guinea. SEMAFO har förbundit sig att utvecklas på ett medvetet sätt för att bli en betydelsefull aktör inom sitt geografiska intresseområde. SEMAFOs strategiska fokus är att maximera aktieägarvärdet genom att effektivt hantera sina befintliga tillgångar samt sträva efter strukturella och strategiska tillväxtmöjligheter.

Contact Information