SOURCE: Friedrichstadt-Palast

Friedrichstadt-Palast

October 19, 2012 05:00 ET

SHOW ME -- Glamour Is Back

Staande ovaties: 's Werelds grootste doorlopende show vierde première in Berlijn

BERLIJN--(Marketwire - Oct 19, 2012) -  Het Friedrichstadt-Palast in Berlijn is het modernste showpaleis in Europa. In zijn theaterzaal met 1.900 zitplaatsen bevindt zich het grootste podium ter wereld. Gisteren werd daar de première van de nieuwste Europese megaproductie SHOW ME enthousiast onthaald met staande ovaties voor een uitverkochte zaal.

Het twee uur durende podiumprogramma speelt met een fascinerend idee: Wat zou er gebeuren als drie van de grootste iconen uit de geschiedenis van de revue - Busby Berkeley, Florenz Ziegfeld en Esther Williams - niet in de vorige eeuw gewerkt zouden hebben, maar vandaag in het jaar 2012 een show op de planken zouden neerzetten? Met de meest vooruitstrevende techniek, moderne sound en hedendaagse esthetiek.

Het resultaat is de meest betoverende show van Europa. Dat is niet verwonderlijk, de ingrediënten zijn eersteklas: 4 solozangers, 60 danseressen en dansers van het eigen showballetensemble, acrobaten van wereldformaat uit China, de USA, Australië en Argentinië alsook een 16-koppige showband. Daarbij komen prachtige kostuums, die onder andere door de legendarische Parijse haute couture ontwerper Christian Lacroix gecreëerd werden. Ook de decors behoren tot het meest spectaculaire wat buiten Las Vegas op het vlak van shows te zien is. Zo vallen uit een gigantische waterval 6.000 liter water/minuut vanuit een hoogte van meer dan 20 meter naar beneden - dankzij de nieuwste speciale lasers lijkt het alsof miljoenen glinsterende kristallen naar beneden regenen.

Met 162 medewerkers, waaronder meer dan 100 artiesten, is SHOW ME de grootste doorlopende showproductie ter wereld. Ter vergelijking: Bij de grootste show in Las Vegas (Kà) zijn per voorstelling ongeveer 80 artiesten aan het werk.

De productiekosten bedroegen ver boven de 9 miljoen euro. Voor de première werden meer dan 120.000 tickets geboekt. Dat maakt van SHOW ME de meest succesvolle première van Berlijn van het jaar.

De bewogen theatergeschiedenis van het legendarische Friedrichstadt-Palast gaat terug tot 1919, toen Max Reinhardt het Große Schauspielhaus, dat vanaf 1947 Friedrichstadt-Palast genoemd werd, opende. Sedert 1984 staat dit als een gigantisch nieuw gebouw op de Friedrichstraße 107 in Berlin-Mitte, te midden van de theaterwijk ‚East End'. Het gebouw is 80 meter breed, 110 meter lang en beslaat een omsloten oppervlakte van 200.000 kubieke meter. Het kolossale gebouw is het laatste prachtige bouwwerk, dat door de DDR gebouwd werd en dus een architectonische historische getuige bij uitstek van de sedert 1989/1990 overwonnen Duits-Duitse deling.

Tegenwoordig bezoeken elk jaar bijna 700.000 gasten het Show-Palast en hierdoor komt het theater ongenaakbaar op nr. 1 van de lijst van de Berlijnse podia. Het gebouw is voor 100 procent eigendom van de stad Berlijn.

Tickets van 16,90 euro tot 250 euro (in 's werelds eerste ‚sky lounge' in een theater). Bijkomende informatie alsook gratis fotomateriaal in de rubriek Pers onder www.show-palace.eu in de talen Nederlands, Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans.

Contact Information

 • Press Contact:
  Nicola Pattberg
  Director of Press and Public
  Tel.: +49 30 - 2326 2201
  Fax: +49 30 - 2326 2273
  e-mail: pattberg@show-palace.eu
  www.show-palace.eu

  Friedrichstadt-Palast
  Europe's Show Palace
  Friedrichstrasse 107
  10117 Berlin - Mitte
  In the East End Theatre District

Multimedia