SHOW ME -- Glamour Is Back

Stående ovationer: Verdens største en suite-show har haft premiere i Berlin


BERLIN--(Marketwire - Oct 19, 2012) - Friedrichstadt-Palast i Berlin er det mest moderne variete-teater i Europa. Teatersalen med de 1.900 siddepladser rummer verdens største teaterscene. I går blev premieren på den nye europæiske megaproduktion SHOW ME fejret begejstret med stående ovationer i det udsolgte hus.

Det 2 timers sceneshow leger med et fascinerende spørgsmål: Hvad nu, hvis de største navne i varietehistorien - Busby Berkeley, Florenz Ziegfeld og Esther Williams - ikke havde været aktive i forrige århundrede, men havde medvirket i et shov i vore dage, i 2012? Og så med vore dages supermoderne tekniske udstyr, moderne lyd og nutidens æstetiske virkemidler.

Resultatet er det mest glamourøse show i Europa. Det er ikke noget under, for der er tale om førsteklasses ingredienser: 4 sangsolister, 60 danserinder og dansere fra teatrets eget show-balletkorps, akrobater på verdensniveau fra Kina, USA, Australien og Argentina samt et show-band på 16 medlemmer. Dertil kommer prægtige kostumer, som blandt andre er kreeret af den legendariske haute couture-designer Christian Lacroix i Paris. Også scenografien er noget af det mest spektakulære, der nogen sinde har været vist i showverdenen uden for Las Vegas. Et eksempel er det gigantiske vandfald, hvor der vælter ikke mindre end 6.000 liter vand ned i minuttet fra over 20 meters højde, og takket være de nyeste speciallasere ser det ud, som om der regner millioner af funklende krystaller ned fra himlen.

Med 162 medvirkende, heraf over 100 optrædende, er SHOW ME verdens største en suite-produktion. Til sammenligning kan nævnes, at der i det største show i Las Vegas (Kà) medvirker ca. 80 optrædende i hver forestilling.

Produktionsomkostningerne har været på langt over 67 mio. kr. Indtil premieren er der solgt over 120.000 billetter. Det gør SHOW ME til årets mest succesrige premiere i Berlin.

Det legendariske Friedrichstadt Palasts omskiftelige teaterhistorie kan spores helt tilbage til 1919, da Max Reinhardt åbnede det Store Skuespilhus, der i 1947 fik navnet Friedrichstadt Palast. Bygningen har siden 1984 stået som en gigantisk nyopført bygning på adressen Friedrichstrasse 107 i bydelen Berlin-Mitte, lige i centrum af teaterkvarteret »East End«. Den er 80 meter bred, 110 meter lang og rummer et bebygget areal på 200.000 kubikmeter. Den enorme bygning er det sidste pragtbyggeri, der blev opført i DDR-tiden og er dermed et af de helt store arkitektoniske vidnesbyrd om Tysklands deling, der blev overvundet i 1989/1990.

I dag bliver showpaladset hvert år besøgt af næsten 700.000 mennesker, så det uden overdrivelse må siges at være langt det mest besøgte teater i Berlin. Friedrichstadt-Palast ejes 100 procent af Berlin Kommune.

Billetterne koster mellem 16,90 og 250 euro (125,90 og 1.862,50 kr.). Den maksimale pris gælder for en plads i verdens første »Sky Lounge« i et teater. Yderligere oplysninger og honorarfrit fotomateriale til brug inden for pressen kan downloades fra www.show-palace.eu på dansk, engelsk, fransk, italiensk, nederlandsk, russisk, spansk og tysk.

Contact Information:

Pressekontakt:
Nicola Pattberg
Director of Press and Public
Telefon: +49 30 - 23 26 22 01
Telefax: +49 30 - 23 26 22 73
E-mail: pattberg@show-palace.eu
Websted: www.show-palace.eu

Friedrichstadt-Palast
Europe's Show Palace
Friedrichstrasse 107
10117 Berlin
Tyskland
In the East End Theatre District

Friedrichstadt-Palast Pausenfinale SHOW ME