SOURCE: holiday autos

Holiday Autos

February 21, 2013 01:00 ET

Skandinavia, her kommer vi! Økning av turister i 2012

LONDON--(Marketwire - Feb 21, 2013) - I det siste året har det vært en oppgang av turister til Nord-Europa. Tallene viser at antall overnattingsgjester til Norge alene nådde 2,4 millioner.

Statistikk Norge la frem tall i september 2012 som viser en økning av overnattingsgjester på 7% siden 2011; økningen er blant både innenlandske og utenlandske turister.

VisitHelsinki sier at den største gruppen av utenlandske overnattingsgjester kommer fra Russland, etterfulgt av tyske ferierende. Riktig nok var det i år en nedgang fra i fjor på 4,4%, og henholdsvis 9,8%, men det var en særskilt positiv utvikling blant langtreisende besøkende fra USA, Japan, Sør-Korea, og Australia. VisitHelsinki påpeker at antall overnattinger også økte blant turister fra Sverige, Norge, Estland og Nederland.

Disse tallene er gode nyheter for turistnæringen i de nordiske landene. De tyder på at ting er i ferd med å ta seg opp igjen etter den globale nedgangstiden, noe som har hatt en negativ innvirkning på alle.

Med stadig flere besøkende til Nord-Europa som helhet, betyr det at det også er en generell interesse for alle de nordiske landene. Turister har en fantastisk mulighet til å utforske og reise til flere av landene på en og samme ferietur.

Et ledende bilutleiefirma, Holiday Autos, sa på nyhetene; " Statistikken for den nordiske regionen viser at det er en økning av turister til land som Norge, Finland og Sverige. Etter at VisitSverige lanserte kampanjen "Besøk en Svenske", så vi en stor etterspørsel av leiebiler fra ferierende som ville oppleve Sverige og se landet med egne øyne.

Bilutleiefirmaet viser til den prisbelønte Twitter kampanjen; Curators of Sweden. Der oppmuntres turistene til å logge seg inn på nettsiden og finne et sted å overnatte, eller møte noen over en kaffe eller en drink, - alle fra Sverige. Flere enn 10,000 svensker har stilt opp som vertskap.

Så disse landene jobber hardt for å styrke sin økonomi gjennom turistnæringen og for å gjøre det enda mer attraktivt for besøkende. Dette lover godt for fremtiden til nordisk turisme.

For mer informasjon om hvordan du kan få oppleve det beste av Skandinavia med leiebil, vennligst besøk www.holidayautos.no

Contact Information