SOURCE: Space-Time Insight

Space-Time Insight

July 15, 2015 00:00 ET

Space-Time Insight voegt analyse van hernieuwbare energie aan het EWE enera Project toe

Real-time visuele analyse betekent een volgende grote stap op de weg naar het Duitse doel om tegen 2030 reeds 45% van het energieverbruik duurzaam te laten worden

SAN MATEO, CA--(Marketwired - Jul 15, 2015) - Space-Time Insight, een wereldleider op het vlak van toegepaste intelligence oplossingen, is toegetreden tot het enera project van EWE dat zich ten doel stekt de integratie van breedgebruikte en hernieuwbare energiebronnen in het werkingsgebied van EWE in Noordwest-Duitsland te vergroten. EWE heeft zich kandidaat gesteld voor projectfinanciering vanuit het Duitse Ministerie van Economische Zaken. In het kader van het project worden 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor financiering en investeringen van de projectpartners.

Als een van de grootste nutsbedrijven van Duitsland voorziet EWE ongeveer 1,3 miljoen klanten van elektriciteit en 1,7 miljoen klanten van natuurgas. EWE speelt ook al meer dan 30 jaar een leidende rol op het gebied van hernieuwbare energie. Duitsland heeft zich ten doel gesteld tegen 2030 het aandeel van hernieuwbare energie tot 45 procent en tegen 2050 tot 80 procent op te drijven. Momenteel kan ongeveer 28 procent van de landelijke energievoorziening als duurzaam worden beschouwd.

In het kader van het enera project wordt geprobeerd de transitie van EWE en Duitsland tot een slim netwerk te bewerkstelligen waarin nieuwe technologieën worden omarmd, nieuwe marktmechanismen hun werking vinden en een meer consistente, transparante energie informatiesysteem wordt toegepast. Deze innovaties zullen, onder andere, de integratie van kleinschalige, lokale hernieuwbare energiebronnen in een breder netwerk versterken. In het werkingsgebied van de EWE wordt er 70 procent meer energie gecreëerd dan geconsumeerd dankzij hernieuwbare bronnen zoals windenergie en biogas.

"Je kan het verbruik van fabrieken met conventionele stroomvoorziening alleen reduceren, terwijl het netwerk stabiel blijft, als je je volkomen bewust bent van betrouwbare en voorspelbare lokale hernieuwbare energiebronnen”, zegt Christian Arnold, Managing Director van het enera project. "Klanten van Space-Time Insight incorporeren hernieuwbare integratie reeds in een geavanceerd slim netwerk, bijvoorbeeld in Sacramento, California. Dit vormde voor ons de inspiratie om analyse van hernieuwbare energie een belangrijk deel van ons enera project te laten worden."

Space-Time Insight biedt real-time visuele analyse applicaties aan waarin gegevens vanuit meerdere, niet-overlappende informatiebronnen met elkaar worden gecorreleerd teneinde complexe uitdagingen zoals de optimalisatie van kapitaalinvesteringen, het reduceren van uitvallen en het verbeteren van voldoen aan de wettelijke normen het hoofd te bieden. Als onderdeel van het enera project, zal Space-Time Insight EWE kortetermijn opportuniteiten voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen helpen identificeren, die tevens gekapitaliseerd kunnen worden. Verder zal het analytische en visualisatie mogelijkheden in het kader van het Slimme Netwerk en de Slimme Markten benutten.

"Het is voor ons een eer om samen met EWE aan een zo innovatief project als enera te werken," zei Mike Lewis, General Manager voor Space-Time Insight in Europa. "Betrouwbare en breed toegepaste energie is een uitdaging die een sleutelrol spelt op het gebied van economie en milieu, waarbij er veel voordelen worden geboden. We zijn ervan overtuigd dat in samenwerking aan enera, wij een groot verschil voor klanten en bedrijven in Noordwest-Duitsland en erbuiten zullen kunnen maken."

Over Space-Time Insight

Space-Time Insight helpt bedrijven in bedrijfstaken met veel vaste actieven snellere beslissingen te maken die op meer informatie zijn gebaseerd. Onze real-time visuele analyse applicatie correleren, analyseren en visualiseren grote volumes van zakelijke, operationele en externe gegevens, zowel in de ruimte, als over tijd en door de network nodes. Het meermaals met prijzen onderscheiden software van Space-Time Insight staat achter de voor het functioneren van het bedrijf onontbeerlijke systemen in sommige van de grootste wereldbedrijven, waarvan acht van de twintig grootste nutsbedrijven van de VS. Deze software helpt de bedrijven hun diensten betrouwbaar, efficiënt en zuinig te leveren. Ook is het nuttig om het volledige bereik van operationele gebeurtenissen te kunnen plannen en op opkomende factoren te kunnen reageren. Space-Time Insight heeft samenwerkingsverbanden met brancheleiders zoals Accenture, Esri, IBM, NEC, OSIsoft, SAP, Siemens en Unicorn Systems. Space-Time Insight is prive eigendom en baseert zich in San Mateo, CA. Voor meer informatie bezoek www.spacetimeinsight.com.

Space-Time Insight is een geregistreerd handelsmerk van Space-Time Insight Inc.

Contact Information