SOURCE: Juniper Networks

Juniper Networks

January 24, 2017 04:00 ET

SUNET skapar Sveriges mest avancerade akademiska datanätverk med Juniper Networks Technology

Den nya nätverkslösningen ökar bandbredden med IP-/optisk integration på routrar i serien MX 3D Universal Edge

STOCKHOLM, SVERIGE--(Marketwired - 24 januari 2017) - Juniper Networks, branchledande inom automatiserade, skalbara och säkra nätverk, tillkännagav idag att SUNET, det svenska universitetsdatanätverket som tillhandahåller höghastighetsinternet till akademiska institutioner, har anlitat Juniper Networks® MX Series 3D Universal Edge Routers för att skapa Sveriges mest avancerade akademiska datanätverk.

Med denna nya nätverkslösning uppnår SUNET den kapacitet som krävs för att stödja höghastighetsinternettjänster för forskningsprojekt, distansundervisning, molnbaserade tjänster och stora volymer datatransfereringar för institutioner som t.ex. Onsala rymdobservatorium.

Nyheterna i sammanfattning:

  • Genom att integrera IP och optiska lager på routrar i MX-serien kan SUNET dirigera trafiken över de bästa optiska ledningarna vilket ökar prestandan och elasticiteten signifikant.
  • SUNET har sänkt sina driftskostnader med ca 20 procent tack vare det konvergerade IP-/optiska nätverket som skapats med MX-seriens routrar 3D Universal Edge.
  • SUNET har använt MX-serien för att uppgradera från 10 Gbps-länkar till sammankopplingar på 100 Gbps – en tiofaldig ökning i bandbredd vilket ger högre prestanda och genomströmning för att uppfylla dagens och framtidens krav från avancerad forskning och utbildning.
  • Som forskningsdatanätverk samdrivs SUNET med andra institutioner runtom i världen vilket medför krav på öppen standard. Junipers öppna förhållningssätt till IP/optisk integration gör att SUNET kan bibehålla samdrift samtidigt som man får full fördel av nya nätverksinnovationer.
  • Juniper Networks partner för SUNET:s satsning är NetNordic, en ledande rådgivare inom lösningsintegrering. NetNordic har stöttat projektet och varit med och installerat och implementerat tjänster för Juniperlösningen.

Viktiga uttalanden:

"Tillgången till högpresterande datanätverk är oerhört viktig för forskningsorganisationer som SUNET, som sprider kunskap och ökar kvaliteten på utbildning och forskning genom teknik. Juniper är stolta att utgöra ryggraden i SUNET:s datanätverk och stöder deras målsättning att tillhandahålla de bästa verktygen och tjänsterna för inhemskt och internationellt samarbete mellan studenter, vetenskapsmän och forskare."
-Magnus Olsson, senior director of sales för norra Europa på Juniper Networks

"NetNordic har under en lång tid samarbetat med SUNET för att förse dem med de bästa lösningarna som finns. SUNET är en forskningsorganisation med högt tempo som ständigt utforskar nya och innovativa tekniker som kan tillhandahålla den bandbredd och uppkoppling som krävs för att deras akademiska partners ska nå framgång i sin forskning. Med det nya nätverket som har byggts av Juniper och NetNordic har SUNET redan uppnått en högre elasticitet, prestanda och tillförlitlighet samtidigt som man har sänkt kostnaderna."
-Lars Glarborg Managing Director NetNordic Communication AB + Plus

Ytterligare information

Om Juniper Networks
Juniper Networks utmanar status quo med produkter, lösningar och tjänster som förvandlar ekonomin inom datanätverk. Vårt team samarbetar med kunder och partners för att hitta lösningar till automatiserade, skalbara och säkra nätverk med flexibilitet, prestanda och värde. Ytterligare information finns tillgänglig på Juniper Networks (www.juniper.net) eller via sociala media på Twitter och Facebook.

Juniper Networks, Juniper Networks logotyp och Junos är registrerade varumärken tillhörande Juniper Networks, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och andra länder. Andra namn kan vara varumärken som tillhör deras respektive ägare.

Contact Information