SOURCE: Thunderbird Resorts Inc.

Thunderbird Resorts Inc.

June 28, 2012 13:34 ET

Thunderbird Resorts Inc.: Spelletjes-certificaten vernieuwd door Philippines Gaming Regulators; Resultaten van de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders; Verkiezing van functionarissen, Verandering in samenstelling van het bestuur en verandering van hoofddirecteur

PANAMA, REPUBLIC OF PANAMA--(Marketwire - Jun 28, 2012) - Thunderbird Resorts Inc. ("Thunderbird") (FRANKFURT: 4TR)(EURONEXT: TBIRD) is blij het volgende nieuws te kunnen aankondigen:

Filipijnse spelletjes-certificaten vernieuwd: PAGCOR, de Filipijnse Entertainment en Spelletjes Instantie (“PAGCOR”), heeft onlangs beide Filipijnse filialen van het bedrijf een 15-jarige werktoestemming verleend (“ATO”). Alle wettelijke procedures tussen PAGCOR en het bedrijf zijn of worden verworpen. De twee nieuwe vergunningen:


(i)  Zijn geldig tot juni 2027; 
(ii) Betalen een spelletjesbelastingen van 30%; en                   
(iii) Hebben een investeringsvereiste van $30 miljoen in elke eigendom.

De Groep zal zich nu focussen op het verkrijgen van de goedkeuring van PAGCOR voor de $52 miljoen financiering van aandelenvermogen door Solar Entertainment Maatschappij, zoals aangekondigd in augustus 2011, waaronder aanzienlijke toewijzingen om schulden af te betalen, om onze investeringsverplichtingen te financieren en om projecten die in ontwikkeling zijn te bekostigen.

Verkiezing leden van de raad van bestuur: op 22 juni 2012, tijdens de jaarlijkse algemene en speciale vergadering van aandeelhouders van de Groep, gehouden in Manila, Filipijnen, werden Salomon Guggenheim, Douglas Vicari, Reto Stadelmann, Roberto de Ocampo, Albert W. Atallah en Jack Mitchell gerkozen als leden van de raad van bestuur voor een periode van een jaar.

Mr. Stadelmann is nieuw in de raad van bestuur en brengt degelijke kennis van de financiële sector met zich mee als voormalig co-hoofd van de Globale Buitenlandse Beurs & Valutamarkt voor UBS AG van 2003 tot 2009 en als co-hoofd van Global Macro voor UBS AG van 2009 tot 2010. Mr. Stadelmann beheert momenteel zijn eigen kapitaal.

Verkiezing van Functionarissen: de personen vermeld in onderstaande lijst zijn gekozen en goedgekeurd door de Raad om in het volgende jaar genoemde functies uit te voeren:


-- Peter LeSar, Vervangend President-Directeur 
-- Albert Atallah, Algemeen Adviseur en Secretaris-Generaal
-- Peter LeSar, Financieel Hoofdfunctionaris
-- Tino Monaldo, Vice President – Onderneming en Ontwikkeling
-- Angel Sueiro, Vice President – Ontwerp en Constructie

Tijdens de Jaarlijkse Vergadering heeft het bedrijf de gecontroleerde financiële declaratie ontvangen voor het fiscaal jaar dat geëindigd is op 31 december 2011. De aandeelhouders hebben ook hun toestemming gegeven aan Grant Thornton UK, LLP als revisors voor het volgende jaar. Bovendien heeft het bedrijf alle voorgaande daden van directeurs, sinds de vorige vergadering van aandeelhouders, goedgekeurd en bekrachtigd. Er is niets anders uitgevoerd tijdens de vergadering van aandeelhouders.

Andere veranderingen in het bestuur: Jack Mitchell, nu oud-president en algemeen directeur van het bedrijf, is ook niet langer bij het bedrijf als ambtenaar of directeur. Peter LeSar, huidig Financieel Hoofdambtenaar van het bedrijf werd aangesteld als Vervangend President-Directeur en zal zijn functie als Financieel Hoofdambtenaar behouden tijdens de interimperiode. Mr. LeSar kwam in 1999 bij ons werken en heeft tot hier toe de volgende functies uitgevoerd: Directeur van Thunderbird Philippines, Vice President van Bedrijfsontwikkeling en recentelijk ook Financieel Hoofdambtenaar. Hij heeft wijde en diepgaande kennis in domeinen die van onnoemelijke waarde zijn voor het bestuur van de Groep.

Mr. Guggenheim, lid van het bestuur sinds juni 2002, is aangeduid als Voorzitter van de Bestuursvergadering en zal nauw samenwerken met Mr. LeSar tijdens deze overgangsperiode.

OVER HET BEDRIJF

We zijn een internationale gehandelsmerkte leverancier van casino en ontvangstdiensten, gefocust op de markten in Azië en Latijns-Amerika. Onze missie is “onvergetelijke ervaringen creëren voor onze gasten.” Bijkomende informatie over de Groep is beschikbaar op www.thunderbirdresorts.com.

Belangrijke Waarschuwing: deze uiteenzetting bevat enkele toekomstgerichte vermeldingen in de betekenis van wetten en regels van verschillende internationale, federale –en overheidsrechtbevoegdheden. Alle vermeldingen, behalve die van historische aard, bevatten hierin, zelfs zonder beperking, verklaringen wat betreft potentiële inkomsten en toekomstplannen. De doelstellingen van de Groep zijn toekomstgerichte verklaringen die risico’s en onzekerheden meebrengen. We kunnen geen zekerheid bieden dat die verklaringen nauwkeurig zullen blijken en de huidige resultaten kunnen materieel verschillen van diegene waarop we vooruit gelopen zijn in de verklaringen. Belangrijke factoren die ervoor kunnen zorgen dat de huidige resultaten materieel verschillen van diegene waarop de Groep is vooruit gelopen in de toekomstsgerichte verklaringen zijn: competitieve druk, ongunstige veranderingen in regelgevende stucturen en algemene risico’s die verbonden zijn met het bedrijfsleven. Die factoren staan gepubliceerd onder de titel “Risicofactoren” en elders in de documenten van de Groep die van tijd-tot-tijd werden ingediend bij AFM en andere regelgevende autoriteiten.

Contact Information