SOURCE: TiVo Inc.

September 13, 2010 11:17 ET

TiVo en Samsung Gaan Samenwerken m.b.t. Geavanceerde PVR-oplossing

De nieuwste generatie settopboxen van Samsung gaat de lineaire en breedband-TV van TiVo ondersteunen, die de beste in zijn klasse is; Het gebruik van de hardware-portingset van TiVo maakt een snel inzetbare, rendabele, geavanceerde oplossing mogelijk voor televisie-exploitanten overal ter wereld

AMSTERDAM, NETHERLANDS--(Marketwire - September 13, 2010) - TiVo Inc. (NASDAQ: TIVO), een marktleider op het gebied van geavanceerde televisiediensten en persoonlijke videorecorders (PVR’s) en Samsung Electronics Co. Ltd., een wereldleider op het gebied van huishoudelijke apparatuur en telecommunicatie, kondigden vandaag aan dat zij gaan samenwerken om een geavanceerde, voor TiVo voorbereide HD-PVR-settopbox te ontwikkelen voor exploitanten van digitale video broadcasting (DVB).

Om deze nieuwe PVR-settopbox op de markt te brengen, heeft Samsung de hardware-portingset van TiVo gelicenseerd en gaat met TiVo samenwerken om een door TiVo geverifieerd platform te bouwen, dat de inzet spectaculair versnelt voor exploitanten die TiVo gebruiken. Dit stelt exploitanten overal ter wereld in staat om PVR-settopboxen die voorzien zijn van TiVo snel in te zetten. De integratie van de toonaangevende interactieve televisiesoftware van TiVo met de oplossing van Samsung is een belangrijk winstpunt voor exploitanten; het nieuwe product helpt ontwikkelingscomplicaties te verminderen, de marktimplementatie te verbeteren en de implementatiekosten te verlagen voor exploitanten die hun abonnees een ongeëvenaarde televisiebelevenis willen bieden. De initiële implementatie ondersteunt naar verwachting een geavanceerde HD-PVR voor Europese DVB-netwerken en de twee bedrijven kunnen wereldwijd niet-PVR-toestellen en aanvullende platforms toevoegen.

Pilyoung Kim, Senior Vice President van Telecommunication Systems Business van Samsung Electronics: "Samsung is zeer verheugd om een partnerschap aan te gaan met TiVo, gezien hun status onder de toonaangevende televisie-exploitanten in de wereld. Wij verwachten dat deze samenwerking Samsung zal helpen om een aanmerkelijke differentiatie te behalen van onze settopboxen en de waardestelling naar exploitanten toe te verbeteren door het vermeerderen van onze geavanceerde PVR-productaanbiedingen."

"Het onovertroffen vermogen van TiVo om lineaire televisie, video-on-demand en breedband te combineren in een elegante en intuïtieve gebruikers-interface is in toenemende mate de oplossing waartoe TV-exploitanten zich overal ter wereld wenden teneinde de concurrentie vóór te blijven," aldus Joshua Danovitz, Vice President en Algemeen Directeur van TiVo International. "Wij zijn verheugd dat Samsung besloten heeft om zich aan te sluiten bij een groeiende lijst van fabrikanten van settopboxen die de hardware-portingset van TiVo reeds hebben gelicenseerd om de volle breedte van de TiVo-beleving overal ter wereld aan kijkers aan te bieden. Verdergaand zullen exploitanten die een door TiVo geverifieerde settopbox kiezen, die nu ook Samsung omvat, worden beloond met een product dat zij snel en naadloos kunnen inzetten."

Samsung en TiVo zijn van plan om dit nieuwe PVR-STBp-aanbod in 2011 op de markt te brengen.

TiVo zal op de IBC 2010 Expo in Amsterdam op 10-13 september 2010 privébijeenkomsten organiseren voor leidinggevenden in deze branche. Leidinggevenden, die de IBC bezoeken en geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over de commerciële mogelijkheden met TiVo, dienen een email te sturen naar ibc@tivo.com om een voorlichtingssessie aan te vragen, inclusief een demonstratie van TiVo en haar volledige reeks mogelijkheden.

Samsung, dat aanzienlijke resultaten heeft geboekt met settopboxen, is van plan om op de IBC 2010 Expo de nieuwste settopbox-aanbiedingen te demonstreren voor alle gebieden, inclusief kabel, satelliet, IP en hybride. Deze mogelijkheid biedt bezoekers de gelegenheid om zenderdiensten van toonaangevende Europese exploitanten te ervaren.

Over TiVo Inc. (www.tivo.com)
TiVo Inc. werd opgericht in 1997 (NASDAQ: TIVO) en ontwikkelde de eerste commercieel beschikbare digitale videorecorder (DVR). TiVo biedt de TiVo-service en TiVo DVR’s direct online aan consumenten aan op www.tivo.com en via derden-winkeliers. TiVo verspreidt haar technologie en diensten tevens via oplossingen afgestemd op kabel, satelliet en omroepbedrijven. Sinds haar oprichting heeft TiVo zich ontwikkeld tot het ultieme ‘single solution’ mediacentrum door haar gepatenteerde DVR-technologie en universele kabelboxmogelijkheden te combineren met het vermogen om miljoenen stukjes breedband-, kabel- en omroepinhoud bijeen te voegen, op te zoeken en direct naar de televisie te verzenden. Als voordelige ’one-stop-shop’ voor amusement in huis, maakt TiVo’s intuïtieve functionaliteit kijkers meester in huis door hen in staat te stellen om moeiteloos te navigeren door het beste digitale amusement dat beschikbaar is door middel van één enkele box met één enkele afstandbediening en één enkele gebruikers-interface en levert daarbij de meest dynamische gebruikersbeleving die vandaag op de markt te vinden is. TiVo gaat ook door met zich in te weven in de mediabranche door het bieden van interactieve reclame-oplossingen en publieksonderzoek- en metingsdiensten aan de televisiebranche.

TiVo en het TiVo Logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TiVo Inc. of van haar dochterondernemingen overal ter wereld. (C) 2010 TiVo Inc. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Over Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. is een wereldleider op het gebied van halfgeleider-, telecommunicatie-, digitale media- en digitale convergentietechnologieën met een gezamenlijke verkoopomzet van USD 116,8 miljard in 2009. Het bedrijf heeft ongeveer 188.000 mensen in dienst in 185 kantoren verdeeld over 65 landen en bestaat uit acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics is erkend als één van de snelst groeiende wereldmerken en is een toonaangevende producent van digitale TV’s, geheugenchips, mobiele telefoons en TFT-LCD’s. Voor meer informatie, ga naar www.samsung.com.

Dit communiqué bevat op de toekomst gerichte verklaringen binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act (Privé-effectenproceshervormingswet) van 1995. Deze verklaringen hebben onder meer betrekking op het tijdstip en de aard van de toekomstige beschikbaarheid van het geïntegreerde platform van TiVo-software. Op de toekomst gerichte verklaringen kunnen over het algemeen worden geïdentificeerd aan de hand van het gebruik van op de toekomst gerichte terminologie, zoals “geloven”, “verwachten”, “kunnen”, “zullen”, “beogen”, “inschatten”, “voortgaan” of soortgelijke uitdrukkingen of de negatieve vorm van dergelijke termen of uitdrukkingen. Dergelijke verklaringen behelzen risico's en onzekerheden die kunnen veroorzaken dat feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen variëren ten opzichte van die uitgedrukt in of aangegeven door de op de toekomst gerichte verklaringen. Factoren die kunnen veroorzaken dat de feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen, omvatten vertragingen in de ontwikkeling, concurrerende aanbiedingen en een ontbreken van acceptatie in de markt, alsmede de overige potentiële factoren beschreven onder “Risicofactoren” in de openbare rapporten van de maatschappij, gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission (Effecten- en Beurscommisie), inclusief het Jaarrapport van de maatschappij op formulier 10-K voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 januari 2010 en huidige rapporten op formulier 8-K. De maatschappij waarschuwt u om geen overmatig vertrouwen te hechten aan op de toekomst gerichte verklaringen, welke slechts een analyse weergeven en slechts spreken voor de datum waarop zij zijn gedaan. TiVo verwerpt iedere verplichting om deze op de toekomst gerichte verklaringen bij te stellen.

Contact Information