SOURCE: TiVo

TiVo

September 09, 2011 11:59 ET

TiVo en Virgin Media Unveil Interactive iPad Companion App voor Virgin Media: TiVo Service

Naderende Grote Software-Release breidt Virgin Media TiVo-capaciteiten uit

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS--(Marketwire - Sep 9, 2011) - TiVo Inc. (NASDAQ: TIVO), een leider in geavanceerde televisiediensten en persoonlijke videorecorders (PVR’s), en Virgin Media Inc. (NASDAQ: VMED) (LSE: VMED), de in de VK toonaangevende digitale entertainmentaanbieder kondigden vandaag details aan van een belangrijk nieuw feature waarmee hun volgende generatie gekoppelde tv-aanbod wordt uitgebreid en klanten de door TiVo geleverde dienst met behulp van een hoogwaardige iPad companion app kunnen bedienen. Deze feature maakt deel uit van de eerste belangrijke software-update die voor het systeem ter beschikking is gesteld en is bedoeld om verder te bouwen op de gebruikerservaring van de prijswinnende dienst. Virgin Media is van plan de software-update, die zowel de companion app als andere, nog aan te kondigen nieuwe features bevat, binnen de komende maanden in te voeren.

Met de TiVo companion app kunnen klanten van Virgin Media hun Apple iPads gebruiken om rechtstreeks in contact te staan met hun TiVo-service en hun kijkervaring buiten de afstandsbediening kunnen voortzetten. Na het installeren van de gratis TiVo companion app kunnen gebruikers direct op hun iPads in contact staan met de elegante, intuïtieve TiVo-gebruikersinterface om Virgin Media-inhoud te doorzoeken, inclusief de tv-gids en duizenden uren inhoud die op aanvraag in de videobibliotheek beschikbaar zijn, zonder wat zij reeds op tv kijken te onderbreken. Met een paar vegen over de iPad kan de gebruiker onmiddellijk en probleemloos de inhoud, die hij via zijn TiVo-app heeft ontdekt, op zijn tv bekijken.

Cindy Rose, uitvoerend directeur van digitaal entertainment bij Virgin Media, deelde mee, "De manier waarom kijkers televisie kijken verandert sneller dan ooit. Het samengaan met TiVo heeft ons erbij geholpen het meest geavanceerde en flexibele tv-systeem in het VK te ontwikkelen, zodat onze klanten over het beste televisieaanbod kunnen beschikken dat tegenwoordig op de markt is. In minder dan een jaar na de introductie ontwikkelen wij reeds nieuwe features om onze klanten meer mogelijkheden te bieden om met een ongeëvenaarde gebruikerservaring hun service te genieten, en onze pionierspositie op het gebied van technologische televisie-innovatie te behouden. De companion app en andere op komst zijnde verbeteringen waar wij aan werken maken deel uit van onze langetermijnstrategie om de meest dynamische en gebruikersvriendelijke multi-screen entertainmentervaring in het VK aan te bieden."

Sinds de introductie in december 2010 is de Virgin Media: TiVo-service door mainstream media(1) aangekondigd als “het meest verfijnde stuk hardware waarop u uw televisie kunt aansluiten.” Gebruikers van het product kunnen genieten van een grote hoeveelheid inhoud, variërend van honderden traditionele televisiekanalen tot een oneindige hoeveelheid inhoud die direct van online-bronnen wordt gestreamd via BBC iPlayer en YouTube door zijn ingebouwde breedbandverbinding alsook Virgin Media’s snelle videobibliotheek op aanvraag die alle naadloos opgaan in TiVo’s prijswinnende gebruikersinterface met eenvoudig te navigeren zoekopdrachten en discovery-functie.

Joshua Danovitz, VP & General Manager, International, TiVo Inc., deelde mee, "Virgin Media is een partner die herkent waar de toekomst van de televisie heengaat. Door het werken met TiVo heeft Virgin Media snel een prijswinnende gebruikersinterface met de meest innovatieve features en functies geïmplementeerd, die in het gehele VK verkrijgbaar is. Met de initiële ontwikkeling van Virgin Media: TiVo Service onderweg, het levert al meer meetbare klanttevredenheid op dan welke andere hybride televisie-ervaring in het VK dan ook, waarbij nogmaals wordt aangetoond dat TiVo de beste manier blijft om televisie te kijken, punt uit."

TiVo en Virgin Media kondigden dit aan tijdens de IBC-conferentie in 2011 die van 8-13 september in Amsterdam plaatsvindt.

(1) The Sunday Times - maart 13, 2011

Over TiVo Inc.
Opgericht in 1997, TiVo Inc. (NASDAQ: TIVO) ontwikkelde de eerste beschikbare digitale videorecorder (DVR). TiVo biedt de diensten en DVR’s van TiVook online rechtstreeks aan aan klanten op www.tivo.com en via bemiddelende detailhandelaars verdeelt TiVo zijn oplossingen en diensten ook via op maat gesneden oplossingen voor kabel- en satellietbedrijven en omroeporganisaties. Sinds zijn oprichting heeft TiVo zich ontwikkeld tot het ultieme mediacentrum met één enkele oplossing, door het combineren van zijn gepatenteerde DVR-technologieën en de universele mogelijkheden van de kabelbox met de mogelijkheid tot het verzamelen, opsporen en rechtstreeks naar de televisie sturen van miljoenen stukjes breedband, kabel en uitgezonden programma’s. Als een zuinige one-stop-shop voor vermaak binnenshuis geven de intuïtieve functionaliteit en het gebruiksgemak van TiVo de leiding aan de kijkers, doordat zij in staat worden gesteld moeiteloos te navigeren door de beste digitale amusementsprogramma’s die door een doos beschikbaar zijn, met één afstandsbediening, en één gebruikersinterface, waardoor tegenwoordig de meest dynamische gebruikersbelevenis op de markt wordt afgeleverd. TiVo gaat ook door met zichzelf in de structuur van de media-industrie te weven door het leveren van interactieve adverteeroplossingen en luister- en kijkgedragonderzoek aan de televisie-industrie. www.tivo.com

TiVo en het TiVo-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TiVo Inc. of haar dochterondernemingen wereldwijd. (C) 2011 TiVo Inc. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Over Virgin Media
Virgin Media is de eerste aanbieder van alle vier breedband-, tv-, mobiele telefoon- en vaste telefoondiensten in het VK.

Het Bedrijf biedt ultrasnelle breedbandverbindingen aan meer dan de helft van alle huishoudens in het VK aan, met snelheden tot 100 Mb, en breidt dit kabelnetwerk uit – het resultaat van een investering van meerdere miljarden Ponden – om duizenden mensen in het land meer te bereiken.

Virgin Media heeft de meest geavanceerde interactieve televisiedienst ontwikkeld, door televisie-uitzendingen, duizenden uren programmering op aanvraag en het beste van het web met behulp van TiVo in een enkel kastje met convertor en decoder samen te brengen. Het bedrijf was het eerste dat op wens van miljoenen huishoudens in het VK HD-televisie en 3D kon aanbieden.

Virgin Media bedrijft tevens het meest populaire virtuele mobiele netwerk in het VK dat bij de introductie de eerste dergelijke mobiele telefoondienst ter wereld was. Het is tevens een van de grootste vaste telefoonaanbieders in het land.

Virgin Media Inc. staat genoteerd op de NASDAQ Stock Market en de London Stock Exchange (VMED).

Ga voor meer informatie naar www.virginmedia.com.

Contact Information