SOURCE: Tutus Data AB

Tutus Data AB

June 14, 2013 04:00 ET

Tutus erbjuder svenska myndigheter säker mobil kommunikation

STOCKHOLM, SWEDEN--(Marketwired - Jun 14, 2013) -  Tutus Data lanserar Färist Mobile exklusivt till svenska myndigheter. Med Färist Mobile erbjuder Tutus säker mobil kommunikation där samtal, meddelanden och datakommunikation är skyddad med stark kryptering paketerat i en modern smart telefon eller surfplatta.

Färist Mobile är framtagen för hela eller delar av en organisation som har behov av att säkra sina mobilsamtal, meddelanden och mobil datakommunikation. Med Färist Mobile får man ett starkt skydd mot intrång, påverkan, stöld och avlyssning utan att behöva göra avkall användarvänlighet eller moderna funktioner.

"Smarta telefoner och surfplattor har utvecklats till att idag vara vårt viktigaste verktyg för samtal, e-post, informationsåtkomst. Detta har skett genom den stora spridningen av appar och andra mobila klienter som ger användaren tillgång till all den information som tidigare endast var tillgänglig i interna nätverk. Detta ställer helt nya krav på säkerheten i de mobila enheterna", säger Jens Bohlin, VD Tutus Data.

Tommy Hallberg, försäljningschef på Tutus Data fortsätter: "Med Färist Mobile kan vi erbjuda våra kunder en mycket säker mobil lösning baserad på våra certifierade och godkända produkter, med alla de funktioner som idag finns för ett effektivt och mobilt arbetssätt. Färist Mobile finns som smart telefon och som surfplatta och är helt Android-kompatibel."

Tutus Data AB
Tutus utvecklar kryptolösningar för kommunikation där kraven på säkerhet är avgörande. Tutus kunder utgörs av svenska och utländska organisationer som behöver kommunikationslösningar med mycket hög säkerhet, bl.a. försvaret, myndigheter och privata företag och organisationer. Tutus Data grundades 1992 och är idag ledande inom godkända och certifierade kryptolösningar på säkerhetsnivån Restricted.

Contact Information

 • Kontaktpersoner
  Jens Bohlin
  VD Tutus Data AB
  070 282 66 80

  Tommy Hallberg
  Forsaljningschef Tutus Data AB
  076 772 01 64

Multimedia