SOURCE: Wrapp

Wrapp

October 19, 2012 10:00 ET

Välgörenhet på enkelt sätt med Wrapp Social Gifting

Denna mobilapp för att fira vänner med digitala gåvokort låter dig nu fira dina vänner med donationer i deras namn till globala ideella organisationer

SAN FRANCISCO, CA--(Marketwire - Oct 19, 2012) - Wrapp, den populära social gifting-appen som låter dig fira dina vänner med gratis och betalda gåvokort hos de främsta butikskedjorna meddelade idag att appen nu kan användas för att fira vänner med donationer i deras namn till ideella organisationer.

"Wrapp skapades för att göra det roligt och enkelt att ge gåvor till dina vänner – nu gör de det lika enkelt att ge välgörenhetsdonationer individuellt eller i grupp", säger Reid Hoffman, delägare i Greylock och medgrundare och styrelseordförande för LinkedIn. Men till skillnad från gåvokorten handlar detta inte om att tjäna pengar för Wrapp. Detta handlar uteslutande om att hitta sätt för Wrapp-plattformen att verka för den goda sakens skull."

Ideella organisationer som deltar inkluderar:

  • dance4life - ger unga människor information om sex, HIV och AIDS
  • Kiva – förenar människor genom utlåning för att lindra fattigdom
  • Operation Smile – tillhandahåller operationer för barn med ansiktsmissbildningar
  • Plan – främjar barns rättigheter för att få slut på barnfattigdomen
  • Röda Korset – humanitärt bistånd
  • SOS Barnbyar – uppfostrar föräldralösa barn, övergivna barn och fosterbarn världen över

"Det här partnerskapet är en perfekt blandning av social välgörenhet och den sociala webben,” sade Matt Flannery, Kivas medgrundare och VD. "Wrapp introducerar Kiva Cards för nya vänskapskretsar, vilka kan vara en stark kraft för förändring. Människor som du ger ett Kiva Card kan välja en entreprenör att låna till på Kiva.org. När entreprenören betalar tillbaka lånet kan din Kiva Card-mottagare låna ut din gåva igen och igen och bokstavligt talat göra din gåva till en gåva som fortsätter att ge."

"Wrapp gör det enkelt att ge dina vänner en meningsfull gåva och partnerskapet ger oss som organisation möjligheten att nå nya målgrupper," sade Malin Forsgren, verkställande direktör på Operation Smile Sverige. "Detta kommer definitivt att hjälpa oss att hela ännu fler leenden och att förändra barns liv."

Katja Skaarud, insamlingschef på SOS Barnbyar, tillade: "Sociala medier engagerar människor. Att ge människor möjligheten att skänka någonting meningsfullt på ett enkelt och roligt sätt är exakt så som vi vill kombinera interaktivitet och engagemang."

"Välgörenhetsorganisationer får traditionellt merparten av sina årliga donationer under årets sista månader, så nu är den perfekta tiden för oss att börja med gåvor till ideella organisationer, vilket har varit en del av vår vision från dag ett," sade Wrapps VD Hjalmar Winbladh. "Så många av oss har så mycket. Det finns ingen bättre tid än nu för att dela vår lycka med de behövande."

Om Wrapp
Wrapp är en social gifting-tjänst för att fira vänner med gratis och betalda gåvokort hos de främsta butikskedjorna. Wrapp låter vänner bidra till gåvokorten för gruppgåvor, och gör dem roliga och enkla att ge bort, få och lösa in med hjälp av mobila enheter och webben. Wrapp grundades 2011 och är baserat i Stockholm och San Francisco. Fira vänner varje dag på www.wrapp.com.

Contact Information