SOURCE: Ooyala

Ooyala

December 09, 2014 00:01 ET

Video-onderzoek laat zien dat consumenten steeds vaker smartphones, tablets en pc's kiezen om tv te kijken

De wereldwijde video-index van het derde kwartaal van Ooyala biedt exploitatiekansen voor tv-zenders overal ter wereld; het aandeel van weergaven op mobiele apparaten en tablets is in twee jaar tijd met 400 procent toegenomen

SANTA CLARA, CALIFORNIE--(Marketwired - Dec 9, 2014) - Ooyala, een dochteronderneming van Telstra en marktleider in innovatieve eersteklas videopublishing, -analyses en -exploitatie, heeft vandaag haar Global Video Index rapport van het derde kwartaal van 2014 vrijgegeven. Het rapport laat zien dat mensen gedurende de dag op een consistente manier op verschillende apparaten televisie en video kijken. Uit het rapport blijkt ook dat gedurende dit kwartaal 30 procent van alle online video's werd bekeken op mobiele apparaten en tablets. Dit betekent een groei van 114 procent ten opzichte van vorig jaar. Op basis hiervan voorspelt Ooyala dat weergaven op mobiele apparaten en tablets aan het einde van 2015 50 procent van alle online weergaven zullen uitmaken.

Kijkers schakelen steeds vaker over op internet voor hun dagelijkse content. Dit komt grotendeels doordat steeds meer mensen toegang hebben tot kwalitatief hoogwaardige live videocontent, met name tot internationale sportevenementen en alle soorten nieuwsuitzendingen. Het resultaat is een ongekende groei van het aantal videoweergaven op mobiele apparaten en tablets. Omroepen en uitgevers die toegang hebben tot dit soort gebruiksgegevens voor hun eigen content hebben een unieke kans om op deze trend in te spelen, met name op ontwikkelde markten waar voor video geschikte apparaten en draadloze breedbandverbindingen in ruime mate beschikbaar zijn.

Het rapport laat op meerdere apparaten ook een aanzienlijke groei zien van het aantal weergegeven 'lange video's'. Lange video's werden gedurende dit kwartaal vooral bekeken via tv's die met internet waren verbonden -- rechtstreeks of indirect via gameconsoles of andere apparaten. Op tv's die met internet waren verbonden, keken de onderzochte personen vier keer vaker naar lange video's (video's langer dan tien minuten) dan op tablets en bijna tien keer vaker dan op mobiele telefoons.

Wat meer verrast, is dat alle schermen populair worden voor het bekijken van langere video's. Mensen die op tablets video keken, besteedden 68 procent van hun tijd aan het bekijken van video's langer dan tien minuten. Dit wijst erop dat tablets voor het bekijken van lange video's bijna een gelijke status hebben bereikt als tv's. Zelfs mensen die video's bekeken op mobiele telefoons besteedden 48 procent van hun totale kijkduur aan het bekijken van lange video's. Dit is meestal hoogwaardige content zoals tv-series, films, nieuws en sportevenementen. Deze trend biedt uitgevers van hoogwaardige video nieuwe exploitatiekansen, want mobiele apparaten worden niet langer uitsluitend gebruikt voor het bekijken van korte filmpjes.

"Cloud-based tv is de toekomst. Broadcasters en contentproviders zien in dat ze, met de juiste aanpak, met via internet geleverde content een hoger rendement kunnen behalen dan via de televisie. Met rendement doel ik dan op het opbouwen van en verdienen aan doelgroepen," vertelt Jay Fulcher, CEO van Ooyala. "Wat ik echt fantastisch vind, is hoe snel veel van de toonaangevende spelers in de branche innoveren: ze bereiken hun doelgroepen waar die zich bevinden, met de inhoud die ze het liefste willen bekijken, op het gewenste scherm en gewenste tijdstip, en bieden daarbij een ongelooflijk rijke kijkervaring."

Andere nieuwe statistieken laten consistente patronen zien voor de manier waarop mensen gedurende de dag schakelen tussen verschillende apparaten voor videoweergave, en hoe de voorkeuren voor apparaten tijdens weekenden verschillen van doordeweekse dagen.

Met name voor mobiele apparaten is het weergavepatroon elke dag ongeveer gelijk. Wereldwijd gezien stijgt het aantal weergaven op smartphones en tablets gedurende de ochtend(spits). Als de werkdag begint en mensen hun pc's aanzetten, daalt het aantal weergaven. Tijdens de avondspits zien we een nieuwe stijging die 's avonds laat een piek bereikt. Dit patroon is zo goed als universeel, behalve voor Latijns-Amerika, waar overdag zeer weinig video's worden afgespeeld op telefoons en tablets. Tablets blijven voor alle regio's het voorkeursscherm voor het bekijken van internetvideo's in de avonduren, met uitzondering van het weekend. Dan gaan tablets in vergelijking met computers en mobiele telefoons namelijk maar zeer krap aan kop als het gaat om videoweergaven. Het rapport laat ook nuances zien in dagelijkse patronen voor het apparaatgebruik per continent.

Wat verder opvalt:

  • Ten opzichte van vorig jaar is het aantal weergaven op smartphones en tablets met 114% toegenomen. Dat is meer dan een verdubbeling;
  • In het derde kwartaal van 2012 maakten videoweergaven op smartphones en tablets nog maar 6% uit van alle online videoweergaven. In acht opeenvolgende kwartalen is een groei van meer dan 400% bereikt;
  • Mensen die op tablets video's bekijken, besteden 23% van hun tijd aan het bekijken van video's met een speelduur van 30 tot 60 minuten, het hoogste percentage van alle apparaten
  • Klanten met een tv met internet spenderen 80% van hun tijd aan het bekijken van video's die langer duren dan tien minuten.

Over het Global Video Index rapport
Het Global Video Index rapport van Ooyala bevat het geanonimiseerde kijkgedrag van bijna 150 miljoen kijkers in bijna alle landen ter wereld. Ooyala verwerkt iedere dag miljarden videodata die inzicht geven in hoe mensen online video gebruiken op apparaten die met het internet verbonden zijn. De toonaangevende analysetechnologie van Ooyala en de realtime architectuur voor de verwerking van grote hoeveelheden gegevens helpt mediabedrijven, TV-zenders, serviceproviders en merken meer geld te verdienen met mobiele, multi-screen video's.

Over Ooyala
Ooyala, een dochteronderneming van Telstra Corporation Limited, levert gepersonaliseerde video-ervaringen via alle soorten schermen en is toonaangevend in online video-management, publicatie, analyse en exploitatie. De geïntegreerde serie van technologieën en services van Ooyala geven content-eigenaren de mogelijkheid om hun publiek te vergroten door grondige inzichten te geven die voor meer videogebruik en verdiensten gaan zorgen. 

Voorbeelden van bedrijven die de Ooyala-technologie gebruiken zijn Univision, Foxtel, Comedy Central, NBC Universal, Telstra, ESPN, Telegraph Media Group, Telefonica, The North Face, Rolling Stone, Dell en Sephora. Het hoofdkantoor van Ooyala is gevestigd in Silicon Valley. Andere kantoren zijn te vinden in New York City, Londen, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt samen met de beste resellers en technische partners op het Amerikaanse continent, Europa, Afrika, Japan en Azië. Voor meer informatie, ga naar www.ooyala.com.

Contact Information