SOURCE: WideOrbit

WideOrbit

December 18, 2014 03:00 ET

WideOrbit utser Steve McCartney till att leda sin digitala och programmatiska verksamhet i Europa

SAN FRANCISCO, CA och LONDON--(Marketwired - 18 december 2014) - WideOrbit Inc.,, den ledande leverantören av hanteringsprogram för reklam för medieföretag, meddelande att Steve McCartney, en av Europas främsta experter på användning av Big Data inom digital reklam, har anslutit sig till företaget som verkställande direktör för Europa och vice VD för Digital och Programmatic. I denna dubbla roll kommer Mr McCartney att hantera WideOrbits digitala och programmatiska verksamhet, inklusive de nyligen förvärvade mediabolagen Fivia och Admeta och leda försäljning och verksamhet i Europa.

McCartney var nyligen teknikchef på Visual DNA och var även vice ingenjörs vd på SpecificMedia, där han var arkitekten bakom plattformen för reklamanvändning som är en av de största oberoende globala annonsnätverken. I tidigare roller har hans projekt inkluderat att utveckla en av Europas första beteende- och innehållsanpassade reklamtekniker samt metoder för att lägga fram kreditföretagens data online för annonsinriktning. 

McCartneys utnämning följer ett händelserikt år för WideOrbit, som ökade sitt ledarskap inom digitala annonslösningar för medieföretag genom att förvärva Fivia, baserat i Paris, och Admeta, baserat i Göteborg, Sverige, liksom Seattle-baserade Abacast. Han kommer att leda affärsutveckling, produktutveckling och ledning för WideOrbits digitala och programmatiska verksamhet i Europa, inklusive integrering av Fivia och Admeta.

"Steves utnämning är en stor seger för europeiska medieföretag som vill dra nytta av de enorma möjligheter som presenteras av denna multi-biljondollar övergång från linjära media till digital", säger Eric R. Mathewson, grundare och VD för WideOrbit. "Hans omfattande expertis inom annonsnätverk, innehållsanpassade reklamtekniker, kommer big data och programmatisk reklam att göra honom till den perfekta personen att övervaka WideOrbits digitala verksamheter i Europa och forma dess framtid."

"Jag kunde inte vara mer nöjd än att ansluta till ett företag redo att hjälpa till att överbrygga klyftan mellan sändning och digital reklam", säger McCartney. "WideOrbit förvaltar mer än 30 miljarder dollar i årliga annonsintäkter och är en beprövad partner till digitala och traditionella globala programföretag som övergår till nya metoder för distribution av innehåll. WideOrbit är unikt positionerat för att leverera end-to-end-reklam-lösningar som spänner över alla former av medier, inklusive traditionella linjära, digitala och nya program. "

Om WideOrbit
WideOrbit (www.wideorbit.com) är ledande inom premiumsändningsteknik och världens största företag av säljande förstklassig reklam och täcker det bredaste sortimentet av media. WideOrbit arbetar för att hjälpa medieföretag att hantera sin reklambransch mer effektivt och lönsamt, från förslag till mottagandet av betalningar, i alla medieplattformar via alla försäljningsmetod, från direktförsäljning till programmatisk. WideOrbits mjukvara handhar mer än $ 30 miljarder dollar i årliga annonsutgifter. WideOrbit har levererat pålitliga lösningar till medieindustrin sedan 1999, levererat en hög avkastning, större effektivitet och intäktsoptimering. Fler än 2,900 tv-stationer, radiostationer och medienätverk runt om i världen använder WideOrbits Traffic programvara och ytterligare 3,200+ stationer verkar på WideOrbit Radio automatiserade plattformar. Kunderna inkluderar: Bell Media (Kanada), Canal + (Frankrike), Corus Entertainment (Kanada), DirecTV, Entercom Communications, Fox Sports, Galavision, Gannett Co., Hearst Television, Madison Square Garden, Meredith Corporation, NBCUniversal, Orange (Frankrike), Rogers Communications (Kanada), Scripps Television Group, Time Inc., Tribune, Yankee Underhållning Sport, Univision, Viacom och mer än 300 andra stora medieorganisationer. WideOrbit har sitt huvudkontor i San Francisco, med kontor i Seattle; Denver; Dallas; Vancouver, WA; Birmingham, AL; Agawam, MA; New York, NY; London, Storbritannien; Paris, Frankrike; och Göteborg, Sverige.

Contact Information