SOURCE: W. P. Carey & Co. LLC

June 16, 2008 03:15 ET

W.P. Carey opent kantoor in Amsterdam om de groeiende Europese uitbreiding te ondersteunen

NEW YORK, NY--(Marketwire - June 16, 2008) - Tegelijk met het vieren van zijn 35e verjaardag en het 10e jaar dat de firma in Europa investeert, heeft W.P. Carey (NYSE: WPC) plannen aangekondigd om een tweede kantoor in Europa te openen in Amsterdam. Dit kantoor zal een Europese basis vormen voor het beheer van zijn groeiende portefeuille van Europees onroerend goed. Het bestaande team, dat in Londen gevestigd is, zal zich blijven richten op de investeringskant van de Europese activiteiten van het bedrijf.

W. P. Carey beheert een wereldwijde portefeuille met meer dan $10 miljard aan bezittingen en de waarde van de bezittingen die het in Europa beheert, nadert de $3 miljard. De firma heeft besloten een kantoor in Amsterdam te openen om het groeiend aantal bezittingen te beheren dat geproduceerd wordt door de omvang van investeringen in Europa.

De firma is genoteerd op de New York Stock Exchange en is gespecialiseerd in het aanbieden van sale-leasback financiering voor de lange termijn voor bedrijven die hun activiteiten of hun faciliteiten willen uitbreiden of hun uitstaande schuld willen verlagen. In het huidige economisch klimaat blijkt dit een steeds aantrekkelijkere financieringsbron voor bedrijven die kapitaal willen aantrekken en hergroeperen.

In een tijd waar het moeilijker is om kapitaal bijeen te brengen, is W. P. Carey een aantrekkelijke mogelijkheid en de firma toont op vele manieren aan dat het tegen de stroom in kan zwemmen en zelfs kan profiteren van de onrust op de huidige financiële markten.

De firma is de afgelopen 30 jaar aanzienlijk gegroeid. Het beheert drie keer zoveel bezittingen als in 2001 en vergeleken met vorig jaar is dit bezit met 15% gestegen. In 2007 werden transacties met een waarde van $1,1 miljard afgesloten, waaronder investeringen in negen sectoren en in zes landen. Investeringen zijn niet beperkt tot een bepaalde industriële sector; de firma zoekt de meest aantrekkelijke mogelijkheden met een aantrekkelijke risico/winst verhouding.

De sale-leasebacksector is bijzonder groot en groeit nog steeds wereldwijd. Het jaarvolume van sale-leasebacktransacties in de VS wordt geschat op $11 miljard, maar Jones Lang LaSalle schat dat de sector is Europa aanzienlijk groter is, met meer dan 30 miljard Euro. Dit biedt de firma een geweldige kans om zijn marktaandeel in heel Europa te vergroten.

W.P. Carey is er, ondanks roerige marktcondities in geslaagd om geld bijeen te brengen voor zijn beheerprogramma's. In een tijd waarin vele beleggers de koorden van de geldbuidel hebben aangehaald, zowel in de Verenigde Staten en in Europa, blijft de gedisciplineerde investeringsfilosofie van W.P. Carey, die zich op de markt bewezen heeft en die bestaat uit het zoeken naar investeringen die een gestaag inkomen opleveren en kapitaal op lange termijn beschermen, beleggers aantrekken.

Gordon DuGan, algemeen directeur en president van W. P. Carey:

"Wij steken niet alleen maar onze teen in het water van Europa; wij zijn hier al tien jaar aan het investeren. Gezien het succes dat wij gehad hebben en de grotere sale-leasbackmarkt buiten de VS, bereiden wij ons voor op het bevorderen van onze Europese uitbreiding en het beheer van onze groeiende wereldwijde portefeuille."

Over W. P. Carey

W. P. Carey & Co. LLC biedt sale-leaseback op lange termijn en op maat gesneden financiering aan bedrijven overal in de wereld en beheert een wereldwijde investeringsportefeuille met een waarde van meer dan $10 miljard. Aandelen van W.P Carey worden verhandeld op de New York Stock Exchange (WPC) en zijn CPA (R)-serie-inkomsten opleverende, niet verhandelde REITs helpen bedrijven en firma's privékapitaal vrijmaken dat beslotenligt in vastgoedbezittingen. De W.P. Carey Group bestaat reeds 35 jaar en zijn vastgoedbezittingen zijn bijzonder gediversifieerd. Deze omvatten meer dan 850 commerciële en industriële bezittingen, die 28 industriële sectoren en 14 landen omspannen. www.wpcarey.com

Als u in de toekomst informatie wilt ontvangen over W. P. Carey via e-mail, kunt u zich aanmelden bij www.wpcarey.com/alerts.

Dit persbericht bevat vooruitblikkende verklaringen die vallen binnen de definities van de Amerikaanse Federale wetten op de effectenhandel. Een aantal factoren kan ervoor zorgen dat de feitelijke resultaten, prestaties of successen van het bedrijf aanzienlijk afwijken van wat verwacht werd. Deze risico's, trends en onzekerheden zijn onder meer: het algemene economisch klimaat; vraag en aanbod van kantoren en industriepanden; rentestanden; het beschikbaar zijn van financiering en andere risico's verbonden met de aankoop en het bezit van onroerend goed, inclusief risico's dat huurders de huur niet zullen betalen of dat de kosten groter zijn dan verwacht. Voor verdere informatie over factoren die invloed kunnen uitoefenen op de Firma, verwijzen wij naar de documenten gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Contact Information • Voo vragen:

  Susan Hyde
  W. P. Carey
  + 1 212-492-1151

  Rosanne Perry
  Bell Pottinger
  +44 (0)20 7861 3232