SOURCE: W. P. Carey & Co. LLC

W. P. Carey & Co. LLC

January 12, 2011 03:00 ET

W.P. Carey voert voor $580 miljoen uit aan transacties in het vierde kwartaal

Totaal investeringsvolume 2010 meer dan $1 miljard

NEW YORK, New York--(Marketwire - January 12, 2011) - Beleggingsonderneming W.P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) heeft vandaag bekendgemaakt dat het $580 miljoen aan investeringen heeft afgerond in het vierde kwartaal van 2010 waardoor het totale investeringsvolume voor het jaar op meer dan $1 miljard uitkomt. Onder de transacties zaten 47 gebouwen van in totaal ongeveer vijf miljoen vierkante voet. De gebouwen zijn gekocht voor de portfolio van de onderneming en namens haar beursgenoteerde, niet-verhandelbare REIT-dochterondernemingen, waaronder CPA(R):17 - Global Incorporated.

De transacties die in het vierde kwartaal werden afgerond bestaan uit zowel nationale and internationale investeringen. Een aantal van de huurders waren een Amerikaanse leverancier van vervangingsonderdelen van auto’s CARQUEST, Spaanse kabel-TV operator Distribuidora de Television Digital S.A.U. (DTS), Kroatische etenswarenverkoper Agrokor, de Amerikaanse dochteronderneming van industriële gasproducent Air Liquide Group en een Amerikaans private equity portfolio-onderneming in de koude opslagindustrie.

De investeringen van meer dan $1 miljard die in 2010 werden voltooid, waren verspreid over zes landen en omvatten 100 terreinen met meer dan 10,2 miljoen vierkante voet en huurders in 14 verschillende industrieën, van verdediging en bankieren tot consumentenproducten en etenswaren. Een aantal van de huurders van het vastgoed dat eerder in het jaar werd gekocht waren lucht- en ruimtevaart- en defensieproducent Curtiss-Wright, JPMorgan Chase, consumentenproductenbedrijf Sun Products en Eroski -- de op twee na grootste handelaar van etenswaren en verbruiksmiddelen in Spanje.

Deze investeringen zijn consistent met de lange termijn strategie van W. P. Carey voor het aankopen van diverse, doelkritische activa van kredietwaardige bedrijven, geleased op een lange termijn basis, ontworpen om lopende inkomsten te genereren en het kapitaal te behouden voor W. P. Carey & Co. LLC en haar CPA(R) reeks “income generating real Estate” fondsen.

Over de transacties zei W. P. Carey president en CEO Trevor Bond: "Onze investeringen in 2010 en in het vierde kwartaal zijn indicatief voor de verscheidenheid en diversiteit aan mogelijkheden waar we toegang tot hebben vanwege onze sterke positie in de industrie onze en capaciteiten, zowel nationaal als internationaal. Hoewel de recente versterking van de financiële markten ons concurrentielandschap heeft verhoogd, blijven ons internationale “on-the-ground” teams met succes naar financieringen zoeken die een lange termijn financieringsbron zijn voor leners en een goede investering voor kapitaalverstrekkers en deze uitvoeren. Het jaar 2010 was met meer dan $1 miljard aan transacties een van onze meest succesvolle jaren, en onze overnames hebben de geografische en industriële diversiteit van onze portfolio’s uitgebreid.”

W. P. Carey & Co. LLC
W.P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) is een investeringsbedrijf dat lange termijn netto leasefinancieringen en op maat gemaakte financiering verstrekt aan bedrijven over de hele wereld en beheert een internationaal investeringsportfolio van ongeveer $10 miljard. W.P. Carey, verhandelt op de New York Stock Exchange (WPC), en haar CPA(R) reeks “income generating real Estate” fondsen helpen ondernemingen en “private equity firms” bij het vrijmaken van hun kapitaal dat vastzit in vastgoedactiva. De investeringen van W.P. Carey Group zijn zeer divers en bestaan uit contractuele overeenkomsten met ongeveer 275 lange termijn bedrijfschuldenaar uit 28 industrieën en 17 landen. http://www.wpcarey.com

Dit persbericht omvat verklaringen met betrekking tot de toekomst zoals bedoeld in de federale effectenwetgeving. Er is een aantal factoren dat een aanzienlijk verschil in het uiteindelijke resultaat, prestatie of het succes kunnen veroorzaken ten opzichte van de verwachtingen. Tot die risico's, trends en onzekerheden behoren het algemene economische klimaat, de vraag en aanbod voor kantoorruimte en industriële terreinen, de hoogte van de rente, de beschikbaarheid van financieringen en andere risico's verbonden met het verkrijgen en het in eigendom hebben van onroerende zaken, waaronder het risico dat huurders geen huur betalen of dat er meer kosten zijn dan verwacht. Voor meer informatie over de factoren die van invloed kunnen zijn op de onderneming wordt verwezen naar de stukken die zijn ingediend door de onderneming bij de Amerikaanse Commissie van Toezicht op het effecten- en beurswezen ("Securities and Exchange Commission”).

Neem om interviews te regelen met executives van W. P. Carey & Co. LLC contact op met Guy Lawrence via 212-308-3333 of gblawrence@rosslawpr.com

Contact Information