SOURCE: Xirrus

Xirrus

August 02, 2016 08:25 ET

Xirrus levert met XPS de snelste draadloze locatiediensten

Xirrus Positioning System (XPS) biedt meer verwerkingskracht dan concurrerende locatieoplossingen op basis van een unieke en schaalbare architectuur die tot 100.000 mobiele clients tegelijk in kaart kan brengen

THOUSAND OAKS, CA--(Marketwired - Aug 2, 2016) - Xirrus, de leverancier van geavanceerde wifi-netwerken, introduceert vandaag het Xirrus Positioning System (XPS). Deze oplossing is geïntegreerd met het Xirrus Management System (XMS) en biedt een realtime overzicht van de locatie van draadloze clients, of die nu wel of niet met het netwerk zijn verbonden. XPS is de enige oplossing die de uiterst intensieve berekeningen van de locaties van clients verspreid over alle access points binnen het netwerk uitvoert. XPS biedt meer verwerkingskracht dan welke andere oplossing. Dit biedt organisaties een snellere manier om de locatie van draadloze clients binnen grootschalige omgevingen te bepalen. Dit is mogelijk voor 100.000 apparaten tegelijk, zonder de noodzaak van een kostbare centrale engine.

Zakelijk succes is afhankelijk van voortdurende interactie met verbonden gasten en klanten. Het vermogen om locatiegegevens voor tienduizenden draadloze apparaten tegelijk te verwerken opent de deur naar diverse bedrijfsspecifieke toepassingen. Zo kunnen unieke gebruikservaringen worden aangeboden voor winkelcentra, congresgebouwen, en sportstadions. Bedrijven die gasten draadloze connectiviteit aanbieden, kunnen XPS inzetten om hun klanten verbonden en gepersonaliseerde ervaringen te bieden, zoals integratie met sociale netwerken voor het aanmeldproces, speciale promoties op locatie en loyaliteitsprogramma's. Op deze manier kunnen ze zich van de concurrentie onderscheiden. Winkelketens kunnen hun displaylocaties optimaliseren, ziekenhuizen kunnen eenvoudiger medische apparatuur lokaliseren, museums kunnen gesproken commentaar aanbieden voor elk geëxposeerd object, sportliefhebbers kunnen horecastands met korte wachtrijen vinden en bedrijven kunnen ongemachtigde access points binnen hun organisatie opsporen.

"Positieve klantenervaringen zijn onmisbare ingrediënten voor zakelijk succes, zeker in de retail- en vervoersector", aldus Gregory Smith, de CEO van WIFI Metropolis. "De identificatie van de locatie van draadloze clients maakt draadloze connectiviteit voor gasten tot een krachtige tool voor klanteninteractie en maakt het mogelijk om nieuwe diensten aan te bieden."

Belangrijke functies van XPS zijn onder meer:

  • Een ongekend veerkrachtige architectuur - Elke access point is voorzien van een location engine. Al deze engines werken binnen het netwerk samen om de complexiteit te reduceren en de veerkracht te verbeteren. Dit maakt ook een einde aan de noodzaak om aanvullende appliances in te zetten.
  • De snelste verwerking van locatiegegevens - Multi-core processors binnen elke access point van Xirrus bieden superieure rekenkracht en leveren direct locatiegegevens aan. Hiervoor is geen centrale processor vereist.
  • De meest schaalbare oplossing op de markt - XPS biedt naadloze schaalbaarheid en kan de locatie van 100.000 draadloze clients tegelijk bepalen zonder de noodzaak van een aanvullende appliance voor het uitvoeren van analyses. XPS kan alle apparaten met draadloze connectiviteit in kaart brengen, met inbegrip van IoT-sensoren.
  • Een uiterst eenvoudig configureerbare oplossing - De integratie met XMS neemt slechts een paar minuten in beslag. Gebruikers kunnen via een beheerdashboard realtime informatie over draadloze clients raadplegen aan de hand van plattegronden die in het systeem zijn geïmporteerd.

"Als onderdeel van de uitgebreide draadloze oplossing van Xirrus stelt XPS organisaties in staat om meer inzicht te krijgen in de activiteiten en gedragspatronen van draadloze gebruikers. Daarnaast wordt het voor hen mogelijk slim gebruik te maken van hun locatiegegevens. Voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om te profiteren van hun investeringen in hun wifi-infrastructuur biedt XPS een unieke architectuur die hen aanzienlijke voordelen brengt", aldus Bruce Miller, vicepresident Product Marketing bij Xirrus. "XPS biedt naadloze schaalbaarheid voor omgevingen van elke omvang, zonder de problemen en kosten die met traditionele oplossingen gepaard gaan."

XPS is per direct verkrijgbaar. Raadpleeg voor meer informatie www.xirrus.com/xps.

Meer informatie
Lees meer over de WiFi-oplossingen van Xirrus
Volg ons op Twitter
Like ons op Facebook

Over Xirrus, Inc
Xirrus is een vooraanstaand leverancier van krachtig presterende Wi-Fi netwerken. De oplossingen van Xirrus staan in de meest veeleisende omgevingen garant voor draadloze verbindingen die qua prestaties met vaste verbindingen kunnen wedijveren, aangevuld met superieure draadloze dekking en beveiliging. De geoptimaliseerde draadloze oplossingen van Xirrus - access points met hoge dichtheid, access points, clouddiensten en vaste switches - bieden naadloze connectiviteit en geïntegreerd, netwerkbreed beheer. Xirrus brengt essentiële voordelen naar de strategische zakelijke en ICT-infrastructuur van organisaties die voor hun bedrijfskritische toepassingen afhankelijk zijn van draadloze verbindingen. Wereldwijd worden er tienduizenden oplossingen van Xirrus door klanten ingezet. Het niet-beursgenoteerde Xirrus beschikt over vestigingen en partners in alle delen van de wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Thousand Oaks in Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.xirrus.com en volg ons op Twitter:@Xirrus.

Contact Information